Gerk Huisma nieuwe dirigent van PBG

Laatste update om 22:40 op Wednesday, 29 March

Gerk Huisma is vanaf september dirigent bij de Provinciale Brassband Groningen. Hij volgt Richard Visser op die eind vorig jaar aankondigde dat hij na dit seizoen stopt. Huisma dirigeert momenteel brassband ‘Gloria Deï’ uit Gerkesklooster, fanfare ‘De Bazuin’ uit Augustinusga en het door hem opgerichte ‘Koperensemble de Wâldsang’.

Onder zijn leiding behaalden deze orkesten meerdere successen. Tijdens de NBK vorig jaar vierde hij een dubbel kampioenschap in de vierde én de eerste divisie. Zijn passie voor het blazersvak uit zich ook in zijn aanstelling als koperdocent en bestuurslid aan het Cultuurcentrum ‘De Wâldsang’ in Buitenpost.

De PBG heeft de afgelopen jaren de weg naar de top van Nederlandse brassbandwereld gevonden. Huisma geeft aan dit te willen consolideren en verder uit te bouwen. “Richard heeft de afgelopen jaren fantastisch werk verricht met de band en het voelt dan ook als een voorrecht om na de zomer op de bok te mogen staan.”, aldus de Fries. “Het is een groep waanzinnige muzikanten die weten van de hoed en de rand. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen een mooie periode tegemoet gaan.”

“Tijdens de sollicitatieprocedure hebben we Gerk leren kennen als een bevlogen dirigent met een grote passie voor brassbands”, geeft de sollicitatiecommissie aan. “Zijn persoonlijkheid en werkwijze sluiten vrijwel naadloos aan op het profiel dat door onze leden opgesteld is.”