Nieuwe Brabantse brassband van start

Laatste update om 08:42 op Monday, 23 May

Vandaag,  maandag 23 mei, zal Sirena Brass haar eerste repetitie houden. Deze nieuwe brassband komt voort uit een initiatief van blaasmuziekliefhebber Jack van der Westen. “Ik zie dat in de regio midden-Brabant steeds meer traditionele muziekverenigingen aan het verdwijnen zijn. Het kan onmogelijk zo zijn dat al die muzikanten geen zin meer hebben om te spelen”, aldus Jack. Zijn grote voorliefde voor het medium brassband leidde ertoe om koperblazers in de regio de gelegenheid te bieden om samen te komen in een nieuwe brassband.

Nadat Jack een groep koperblazers om zich heen had verzameld, diende muziekvereniging Sirena uit Sprang-Capelle zich aan. Hun fanfare is piepend en krakend tot stilstand gekomen, zeer tot verdriet van het bestuur, die een mooie slagwerkgroep en succesvolle samba-band wél zien floreren.
Na enkele gesprekken tussen Jack van der Westen en het bestuur van Sirena werd besloten om Hugo Verweij te benaderen met de vraag of hij de muzikale leiding op zich zou willen nemen. Als oud-dirigent van Brassband Wilhelmina Colijnsplaat en Brassband Crescendo ’s Gravenmoer ziet men in hem iemand die het initiatief een succesvolle start kan geven. Zo gaat op maandag 23 mei onder de vlag van Sirena het nieuwe brassband-initiatief van start met 24 muzikanten.

Op zaterdag 16 juli geeft Sirena Brass haar debuutconcert in het centrum van Sprang-Capelle. Dit concert markeert het einde van het eerste project. Er zijn inmiddels enthousiaste plannen om de organisatie rondom de band verder vorm te geven, de brassbandbezetting te vervolmaken, werving en opleiding ter hand te nemen, de huidige deelnemers verder te scholen in de brassbandcultuur. En last but not least om samen goede muziek te maken.

Ben je of ken je koperblazers en/of slagwerkers, die enthousiast worden van dit nieuwe brassbandinitiatief, neem dan contact op met Jack van der Westen (vanderWestenJack@gmail.com) of Hugo Verweij (Hugo@cultuurfiguur.nl).