VOBK 2022 inschrijftermijn verlengd tot eind januari

Laatste update om 08:29 op Friday, 17 December

De organisatie van de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen heeft naar aanleiding van de huidige gezondheidssituatie de deadline voor inschrijven verlengd tot 31 januari 2022.

Hoopvol dat de wedstrijd in april 2022 eindelijk wel mag doorgaan wil de organisatie graag transparant zijn: "Het ziet er naar uit dat editie 2022 van het VOBK – begrijpelijkerwijs – geen hoogvlieger zal zijn qua internationale deelnemers. Maar onze wedstrijd staat of valt met een mooi aantal deelnemers om in elke afdeling een leuke competitie mogelijk te maken, zodat ook een mooie return on investment voor de sponsors en de stad gegarandeerd is. Tien brassbands zijn al ingeschreven, graag zouden we het aantal zien verdubbelen. Daarom hopen wij dat veel Belgische bands toch een deelname willen overwegen."

De regels van het kampioenschap
De kampioenschappen kennen geen verplichte werken waaraan bands maanden werk kwijt is; er is wél een kort opgelegd werk van een paar minuten om de jury een ijkpunt te geven – voor de rest is de invulling van het programma vrij in te vullen naar de sterkten van de band. De maximumtijd per optreden stijgt naargelang het niveau van de afdeling: zo hebben alle deelnemers de kans hun optreden muzikaal mooi afgewerkt te verzorgen. Bands beslissen zelf in welke afdeling ze uitkomen – wil uw band eens in een hogere (of lagere, gezien de omstandigheden) afdeling deelnemen, dan vormt dit geen enkel probleem en heeft dit geen invloed op de ‘normale’ klassering van uw band. Er is geen strict registratiesysteem: een onverhoopt zieke muzikant kan zonder problemen vervangen worden. Bands ontvangen een beoordeling van een professionele jury die kan helpen bij de verdere ontwikkeling van het orkest. Alle andere info staat in het Reglement 2022. Toch nog vragen, dan kunt u die stellen via office@vobk.org.

Inschrijven – mocht het VOBK worden geannuleerd, dan krijgt uw vereniging het voor 2022 betaalde inschrijvingsgeld gewoon teruggestort.