Uitstekende uitvoering van De Bazuin

Laatste update om 19:28 op Saturday, 30 October

Een zeer zangerige opening van De Bazuin Oenkerk onder leiding van hun nieuwe dirigent Jaap Musschenga. In de Capriccio goed spel, zeer effectvol. Een enkel slippertje ontsiert. La Danze 1 marcheert naar een prachtige climax, al is de figuratie soms net te geforceerd gespeeld. Het krijgt een typisch Laudate Dominum einde. De klank in Processional is helder en feestelijk. Het samenspel sluit niet helemaal tussen slagwerk en sopraan. 

De opbouw in La Danza 2 is opnieuw zo effectvol, de sopraan is wel erg sterk. In Arias en Duets komen enkele onzuiverheden aan het licht, maar verder is het zo sfeervol. Opvallend om het duet cornet-euphonium door de repiano te zien worden gespeeld, maar goede keuze. De sopraan heeft meer moeite na al het harde werk dat al gedaan is. Het tutti is zeker hartverwarmend, jammer van de onzuiverheden aan het eind. 

In de Fuga Burlesca weet de band de akoestiek van de zaal goed te bespelen en is zoveel detail hoorbaar. Het Chorale is ondanks het fortissimo zeer gecontroleerd en er is nog zat over, maar alles komt niet meer uit de kast.