Brassband Gelderland actief als begeleidingsorkest bij The Armed Man

Laatste update om 13:51 op Friday, 22 October

Ook voor Brassband Gelderland was de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd. Als de situatie het toeliet kon er worden gerepeteerd maar veel repetities moesten als gevolg van de coronamaatregelen worden geannuleerd.

Net als veel orkesten werd er via een whatsappgroep en Zoom contact gehouden. Daarnaast werd de uitdaging aangegaan om een PAT-filmpje (playing apart together) met een ‘vers’ gecomponeerde Hymne in te spelen. Geplande optredens moeten worden uitgesteld of geannuleerd.

Vlak voor de zomer werd de draad weer opgepakt en konden de repetities heel doelgericht weer doorgaan. Doelgericht omdat de band was uitgenodigd om als begeleidingsorkest van The Armed Man van Karl Jenkins op te treden bij een korenscratch van Singalong Events.
Dit werk, oorspronkelijk gecomponeerd voor groot koor en symfonieorkest, ging in april 2000 in London in premiere. In de afgelopen decennia zijn er ook arrangementen verschenen waarbij o.a. symfonisch blaasorkest en de brassband de begeleiding verzorgen.

Dirigent André Vulperhorst van Brassband Gelderland werkt in de symfonische wereld regelmatig samen met Martin van der Brugge van Singalong events. De brassbandbezetting is met minder dan 30 muzikanten compact en in deze tijd van corona aantrekkelijk om als begeleidingsorkest op te treden. Een samenwerking bij dit project was dan ook snel geregeld.

Zaterdag 23 oktober is het zover. In de prachtige St. Janskerk in Gouda gaat Brassband Gelderland samen met ruim 200 zangers dit werk, in het het arrangement van Duncan Gibbs en Andrew Wainwright, repeteren en uitvoeren. Aanvang concert: 16.30 uur.

Lees alle info HIER.