Schrijf je in voor Phion Masterclasses

Laatste update om 12:04 op Saturday, 19 December

In februari en maart 2021 bieden musici van Phion, orkest van Gelderland & Overijssel (een fusie van het voormalige Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten) een aantal masterclasses aan. In verschillende online masterclasses krijg je de kans om een professionele musicus het hemd van het lijf te vragen over alles wat met het bespelen van jouw muziekinstrument te maken heeft. In een online zoom-sessie (per instrument) worden al jouw vragen beantwoord en de tips en instructies zelfs live voorgedaan! Zelf hoef je niet te spelen voor het beeldscherm.

Naast de instrumentale sessies biedt een van de musici een masterclass aan waarin het gaat om een goede speelhouding. Denk hierbij aan toepasbare tips hoe jij als muzikant goed staand of zittend kan spelen om fysieke klachten te voorkomen. Deze avond is geschikt voor alle instrumenten. Vul je instrument op voorhand in op het formulier, zodat de musicus zich hierop kan voorbereiden. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook een specifieke vraag invullen wanneer je al fysieke klachten ervaart tijdens het spelen.

Passie voor muziek
Een initiatiefnemer geeft aan: "Het is onze liefde voor muziek die wij vol passie willen blijven delen. Ook (of juist) in deze uitdagende tijden. En om alle muzikanten van Gelderland & Overijssel en daarbuiten te motiveren om muziek te blijven maken, helpen we graag een handje." 

Praktische info
De masterclasses zijn bedoeld voor muzikanten van alle niveaus uit Gelderland & Overijssel en daarbuiten. De masterclass duurt maximaal 1½ uur en zal plaats vinden op een doordeweekse avond in februari of maart (kijk voor de datum van jouw instrument in het aanmeldingsformulier). De deelname is gratis! 

Meld je aan via de website en heb je geen vragen, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!
Aanmelden kan tot en met 31 januari via: www.phion.nl/phionmasterclass vergeet vooral niet om jouw vraag door te geven, zodat de musici zich hierop kunnen voorbereiden.