Brass Band Willebroek Academy in augustus

Laatste update om 08:57 op Friday, 9 October

De afgelopen periode was en is helaas nog steeds uitzonderlijk moeilijk voor iedereen. Bij Brassband Willebroek hebben ze zich, mede door het grote aantal geannuleerde evenementen, kunnen focussen op het organiseren van enkele ambitieuze projecten. Naast de Willebroek Solo Contest presenteert de brassband nu een tweede groot project: “Brass Band Willebroek Academy”. 

De eigen opleiding van muzikanten bij Young Brassband Willebroek is beroemd en hun “Tour of Belgium” is zich volop aan het ontplooien. Met de BBWA wil de brassband het medium nog verder promoten aan de vele koperblazers in België.

De “Brass Band Willebroek Academy” is van zondag 8 tot en met vrijdag 13 augustus in het cultuurhostel “Bed Muzet” te Lier. Tijdens de “BBWA” worden twee verschillende bands gevormd. De jongste en minst ervaren muzikanten worden ondergebracht bij de “Willebroek Academy Juniors” en staan onder leiding van Eb-bassist en dirigent Toon Rutten. De meer gevorderde muzikanten vormen de “Willebroek Academy Band” en hebben niemand minder dan Frans Violet als dirigent. 

Tijdens de Brass Band Willebroek Academy worden repetities afgewisseld met individuele lessen, workshops, groepssessies en concerten/recitals. Naast de vele uren muzikaal plezier is er uiteraard voldoende aandacht voor andere vormen van ontspanning. Een team bestaande uit solisten van Brassband Willebroek staat garant voor een professionele omkadering.

Tijdens de week staat er een concert gepland in Koksijde. De afsluiting is een concert in Lier.

De inschrijvingen starten op 15 december.


BBWA Team
Frans Violet (dirigent WAB)
Toon Rutten (dirigent WAJ - tuba groep)
Jeroen Corneillie (cornet groep)
Lode Violet (cornet groep)
Tim De Maeseneer (hoorn groep)
Kevin Van Giel (euphonium en baritone groep)
Wim Lauryssen (trombone groep)
Kelly Helsen (slagwerk groep)
Anne-Sophie Leveugle (begeleider WAJ)
Jonas Violet (begeleider WAJ)
Nikki De Raes (begeleider WAJ)
Nick Vandekerkhove (coördinator)"