Droom komt uit voor jonge ondernemer

Laatste update om 13:27 op Sunday, 5 April

Met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is Atelier WybeTalman een feit. Wie kent de naam Talman niet? Op diverse fronten zijn telgen uit de Talman familie actief in de HaFaBra-sector. Met de start van de volgende generatie Talmannen, komt een jongensdroom uit voor Wybe.‘Iets wat ik al heel lang wilde doen, al wist ik tot voor kort niet hoe’; zo begint Wybe Talman zijn uitleg over de start van zijn Atelier.

Zijn interesse voor het werken met koper was er altijd al, maar raakte de laatste maanden in een stroomversnelling. Sinds hij woonachtig is in Noordwolde-Zuid kreeg hij werkruimte om wat schoonmaakwerkzaamheden te doen aan instrumenten. Wybe leerde veel over koper tijdens zijnopleiding op de Vakschool Schoonhoven, waardoor hij prima weet om te gaan met het correct reinigen. Naast deze opgedane kennis start Wybe vanaf september met een opleiding ‘fijn mechanica’ om nóg beter in te kunnen spelen op de technische uitdagingen, welke bij sommige reparaties nodig zijn.

De afgelopen maanden heeft Wybe tal van instrumenten toonbaar gemaakt en ook kleine reparaties uitgevoerd. Zijn ambities reiken echter verder. Wybe: ‘Op termijn wil ik ook instrumenten gaan verkopen. Eerst ga ik weer naar school en proberen een vaste basis te krijgen met mijnschoonmaak-service. Maar het begin is er!’