Eric Ball Memorial Concert met cornet virtuoos Tom Hutchinson

Laatste update om 11:18 op Thursday, 7 November

30 jaar na het overlijden van één van de bekendste componisten in de Brassband wereld organiseert CU Brass het Eric Ball Memorial Concert. Op 23 november nemen de Provinciale Brassband Groningen, het Eric Ball Projectkoor en cornet virtuoos Tom Hutchinson (principal Cory Band uit Wales) de bezoekers mee door het leven van Eric Ball.

Muziek en film
De Flambou in Surhuisterveen is het toneel van zijn muziek. Niet alleen de muziek wordt gespeeld, maar ook het levensverhaal van de fameuze componist wordt verteld aan de hand van beelden en interviews met mensen over hun ontmoeting met Eric Ball. Het projectkoor onder leiding van Aad Contze brengt liederen ten gehore die onlosmakelijk verbonden zijn met Eric Ball. Onze gastsolist Tom Hutchinson (principal cornet Cory Band) laat een aantal geselecteerde solo's horen waarvan één speciaal voor deze avond is gecomponeerd op basis van melodieën van Eric Ball.

Masterclass
'S-middags geeft Hutchinson een workshop en een masterclass. Een unieke kans om te leren van deze topsolist. Hij gaat in op alle facetten van het spelen op de cornet en er is natuurlijk gelegenheid om vragen te stellen. 

Kaarten zijn te bestellen via www.cubrass.nl/tickets of aan de zaal voor €12,50