Winnaars NBK nu gratis te bekijken op Highnote.TV

Laatste update om 14:40 op Thursday, 31 October

De 39e NBK vond op 25 en 26 oktober plaats in TivoliVredenburg en de winnende uitvoeringen zijn nu te bekijken en beluisteren op Highnote.tv.

In de 4e divisie was er succes voor Heman Zuidwolde o.l.v. Aline Werkman-Schipper. Zij voerden Sinfonietta No.4 van Etienne Crausaz volgens de jury het beste uit en werden beloond met 92 punten. De 3e divisie was een prooi voor Immanuel Eemsmond o.l.v. Jan Werkman. De uitvoering van A Buoy van Stan Nieuwenhuis kreeg 93 punten van de jury. Ook de 2e divisietitel ging naar Groningen en naar een band gedirigeerd door de familie Werkman. Jan Werkman en de Gereformeerde Brassband Groningen waren goed voor maar liefst 95 punten met The Patriots van Jan de Haan.

In de 1e divisie was het werk Alpina Brass van Jan Van der Roost verplicht. De uitvoering van Pro Rege zal zeker ook door veel 1e divisionisten uit België bekeken worden, want eind november is dit werk tevens de opdracht voor de 1e afdeling van de BBK. Dirigent Anne van den Berg en de Heerenveense band behaalden 93 punten. 

Uiteindelijk waren het de 8 topbands van de kampioensdivisie die de degens kruisten met hun uitvoeringen van Vienna Nights. Uitvoeringen die stuk voor stuk het bekijken waard zijn. De kampioen van Nederland werd Brassband Schoonhoven o.l.v. Paul Holland. Met 97 punten gaat deze band Nederland vertegenwoordigen op het EBBC 2020 in Palanga Litouwen.    

Alle uitvoeringen komen de komende dagen online, je kunt ze bekijken voor slechts € 5,99 p/m. Daarmee heb je gelijk toegang tot alle registraties van Highnote.tv.