NBK 2e divisie band 2 Excelsior Ferwert laat de deur open

Laatste update om 10:50 op Saturday, 26 October

En Gijs Heusinkveld mag meteen nog een keer het werk van Jan de Haan dirigeren, nu met de dubbele 2e divisie kampioen Excelsior Ferwert.

De start laat een heldere klank van deze cornetsectie horen. In de middenstemmen stemt het niet helemaal. Dynamisch is het in Andante wat anders opgezet. In het Allegro energico is het wat onrustig. Het meno mosso heeft mooi lijnen. In het più mosso is de cornetsectie plots niet meer te horen en het slot van het eerste deel mist daardoor wat uitstraling.

Het Quasi recitativo is goed van opzet, met vertrouwen gespeeld en dynamisch mooi in verhouding. In het Devoto horen we opnieuw lange lijnen, hier en daar heeft de band last met de zuiverheid, ook voor het Allegretto. Dat Allegretto, met Merck Toch Hoe Sterck als Middeleeuwse dans, is mooi van stijl. In het Allegro Fuoco is de articulatie aan de ronde kant. In de delen daarna nemen kleine ongelukjes toe en neemt de muzikale spanning een beetje af. Een uitvoering die veel goede momenten kende, maar waarin de band ook de nodige problemen tegen kwam.