NBK 2e divisie band 1 Looft den Heer legt de lat direct hoog

Laatste update om 10:20 op Saturday, 26 October

Dirigent Gijs Heusinkveld heeft het druk vanochtend met twee bands in de 2e divisie. Ze hebben ook nog direct achter elkaar geloot. 

Looft den Heer Beetgumermolen is debutant in deze divisie op de NBK. Kampioen van de 3e divisie vorig jaar. Het begin is wel doordacht en de dirigent neemt zijn tijd. Er gebeuren wel wat kleine ongelukjes voordat de band in het Allegro energico even lekker los kan komen. De sololijnen in het meno mosso verlopen goed en dat geeft de band vertrouwen. De techniek daarna heeft veel uitstraling maar is niet geheel transparant. Het einde van eerste deel is met drive gespeeld. 

Quasi recitativo begint wat bedekt en teruggehouden. Cornet levert een mooie cadenza af, onder de euphonium hebben de begeleidende stemmen last met de zuiverheid. Inzetjes hebben wat vlekjes hier en daar, maar dit leidt niet af van de muziek. In het tutti Devoto is het overtuigend en met prachtige muzikale lijnen. Het Allegretto is aanvankelijk wat rond gearticuleerd, met de inzet van de trombones verandert dat. In het Subito meno mosso doemen de zuiverheidsproblemen nog even op, maar verder laat de band een uitstekende indruk achter met dit toch forse werk.