Pierre Volders neemt afscheid van Amsterdam Brass

Laatste update om 17:13 op Tuesday, 1 May

Dutch Open laatste optreden:
De Dutch Open op 9 juni is voorlopig het laatste ‘grote’ optreden van Pierre, die het stokje neer moet leggen vanwege een te volle agenda.

Succesvolle jaren
De band heeft 9 jaar lang onder zijn muzikale leiding gestaan. Met Pierre beleefde de band veel muzikale hoogtepunten. Naast deze successen heeft Pierre er ook voor gezorgd dat de band met veel plezier hun hobby heeft kunnen uitoefenen. Zijn ontspannen houding, zijn creatieve ideeën en zijn tomeloze inzet hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Amsterdam Brass als brassband in de hoogste divisie.

Keuzes maken
Pierre vertelde de muzikanten van Amsterdam Brass vorige week over zijn besluit: “Amsterdam Brass is echt mijn hobby. Ik kom hier vooral omdat ik het leuk vind om met zo’n mooie band te werken. Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat ik nu een keuze moet maken tussen mijn beroep en mijn hobby.”

De combinatie van zijn baan als professioneel trombonist en het dirigentschap bij Amsterdam Brass vraagt veel van Pierre en zijn gezin. Daarnaast past het NBK 2018 met alle voorbereidingen niet in zijn werkagenda. De band gaat Pierre missen, maar snapt zijn overwegingen. Pierre blijft nog wel een helpende hand bieden, totdat Amsterdam Brass een nieuwe maestro heeft gevonden.