Koralenconcert Brassband Elad

Laatste update om 23:58 op Sunday, 8 April

Dit jaar geeft de Muntendammer brassband dit concert voor de derde keer op rij. Deze keer op 15 april 2018 om 19:00 uur in de Laarkerk te Zuidlaren. CUBrass wilde hier graag meer over weten en sprak met voorzitter voorzitter Eltje Faber.

Een koralenconcert? Wat houdt dat precies in?
“Een koralenconcert is een combinatie van koraalmuziek en samenzang. Deze onderdelen worden verbonden door een predikant die iets zegt over de betekenis van de muziek.”

Koraalmuziek speelt dus een belangrijke rol in jullie vereniging. Hebben jullie een speciale band met koraalmuziek?
“Zeker, we zijn een christelijke vereniging en we willen het geloof graag uitdragen door het spelen van mooie muziek. Niet alleen koralen hoor, maar je kunt wel stellen dat koralen voor ons een extra betekenis hebben.”

En dit keer mogen de inwoners van Zuidaren daarvan genieten. Hoe zijn jullie daar zo terecht gekomen?
“We hebben het concert al twee keer eerder gegeven in Veendam. De goede ervaringen van de bezoekers hebben ertoe geleid dat we door de gemeente in Zuidlaren zijn benaderd om het concert ook daar te doen. Daar werken we uiteraard graag aan mee.

Welke werken spelen jullie?
“Ik weet dat niet helemaal uit mijn hoofd hoor, maar we spelen onder andere Canterburry Choral van Jan Van der Roost en I vow to Thee van Gustav Holst. Uiteraard spelen we ook wat liederen uit het bekende rode boekje met 120 hymn tunes. Het wordt een afwisselend programma.”

Wil je verder nog wat kwijt?
“Misschien leuk om nog te melden dat ook onze jeugdleden meespelen. En daarnaast wil ik iedereen graag uitnodigen om het concert bij te wonen. 15 april 2018 om 19:00 uur in Laarkerk te Zuidlaren. Elad staat weer onder leiding van onze eigen dirigent Gosse Reijenga. Ds. Jelle van Slooten tekent voor de inhoudelijke toelichting. Welkom dus!”