25e Valentijnsconcert Brassband Buizingen

Laatste update om 21:13 op Tuesday, 16 January

Heuse traditie
Al weer voor de 25e maal organiseert Brassband Buizingen haar Valentijnsconcert; een prachtige traditie die ook in 2018 weer zal plaatsvinden. Na het vertrek van dirigent Luc Vertommen, is voor deze gelegenheid Michel Leveugle de muzikaal leider van de band uit de hoogste divisie.

Owen Farr
Owen Farr begon zijn muzikale carrière bij de Pontypool Brass Band op zesjarige leeftijd. Hij studeerde aan het Royal Northern College of Music en trad toe tot de Williams Fairey Band terwijl hij nog steeds student was, waar hij door zijn medespelers werd uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar'. Hij genoot vele succesvolle solo-optredens met de band en was ook een belangrijk lid in hun twee Nationale Finale overwinningen. Hij kwam in 2004 bij de Buy as your View Cory band.

Toen hij afstudeerde aan de RNCM, werd Owen daar benoemd tot tenorhorn leraar en aanvaardde hij ook een baan aan de universiteit van Liverpool. Hij ging verder met het vormen van 'Sonar Brass' met Richard Marshall, Alan Morrison, Nicholas Hudson en Shaun Crowther. Dit dynamische ensemble heeft veel succes gehad, met als hoogtepunt de prestigieuze uitzendingen zoals 'Listen to the Band' en 'Friday Night is Music Night'.

Owen is toegewijd aan het verbeteren van de pedagogie van de tenorhoorn en onderzoekt voortdurend manieren om de lesmethoden voor het instrument dat hij liefheeft te verbeteren. Naast zijn werk aan het Conservatorium van Birmingham als Tenor Horn Tutor en Brassband Scoring / Arranging, geeft hij ook les aan het Royal Welsh College of Music and Drama en is hij Besson endorser, waarmee hij het land rondreist om de bekendheid van de Tenor Horn te vergroten.

  • Wanneer: zaterdag 10 februari 2018
  • Waar: CC 't Vondel, Halle, J. Possozplein 40
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Info en tickets: 0498/395924 of info@brassbandbuizingen.be