The best of two worlds!

Laatste update om 14:29 op Thursday, 14 June

Zaterdag 10 februari geven Brass Band Schoonhoven en het koor de Amsterdam Staff Songsters samen een concert in Vlaardingen. De combinatie koor en brass doet het goed bij veel muziekliefhebbers.

Programma
De band en het koor wisselen elkaar af tijdens het concert af, waarbij Brassband Schoonhoven onder meer "The Whale", "Pavane" en "Vitae Lux" speelt. Met baritonsoliste Leen Vandenhende speelt de band "Her First Breath", maar ook de "Suite from Maria de Buenos Aires" van Astor Piazzolla in een arrangement van Steven Verhelst. Brassband en koor zijn samen te beluisteren in "The Beginning" en "John 3:16".

Het concert begint om 19:30 uur in het korpsgebouw van het Leger des Heils Korps Waterweg Centraal aan de Magnoliastraat 41 in Vlaardingen. Kaarten zijn te bestellen via concertvlaardingen@gmail.com

Amsterdam Staff Songsters
De Amsterdam Staff Songsters is het nationale koor van het Leger des Heils. Het is samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland. Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten en diensten ook optredens te verzorgen in bijvoorbeeld tehuizen, opvangcentra en gevangenissen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op televisie en radio. Niet alleen in programma’s als "Nederland zingt", maar ook bij evenementen als "Kerstfeest op de Dam" of in de shows van Paul de Leeuw.

Het koor gaat regelmatig op tournee naar bijvoorbeeld Scandinavië, Duitsland, Engeland en Zwitserland. Ook de Verenigde Staten, Canada en Australië zijn door het koor bezocht. De tournees maken deel uit van de missie van het koor: "Het verspreiden van Gods Liefde voor deze wereld". De muzikale leiding van het koor is in handen van Roel van Kesteren die als coördinator muziek verantwoordelijk is voor alle muzikale activiteiten van het Leger des Heils in Nederland.

Brass Band Schoonhoven
Brass Band Schoonhoven behoort al heel wat jaren tot de beste brassbands van Nederland en heeft op Europees niveau ook prachtige resultaten geboekt. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht vorig jaar behaalde de band een zeer verdienstelijke tweede plaats in de kampioensdivisie.

Deze avond staat de band onder leiding van de 36-jarige gastdirigent Yves Wuyts uit België. Hij treedt regelmatig op als vervanger bij verschillende orkesten en wordt ook regelmatig gevraagd als gastdirigent.