“High Voltage” samenwerking tussen Brass Band B10 en Frank Vantroyen!

Laatste update om 13:54 op Monday, 7 October

Brass Band B10 uit Duitsland werkt de komende tijd samen met Frank Vantroyen. De plannen hiervoor bestonden al geruime tijd. De vriendschap tussen de band uit Baden-Württemberg en de Belgische dirigent ontstond in 2014. Toen was de maestro met United Brass (B) te gast bij de Duitse band. In 2016 kwam de B10 op bezoek in België. 

Brass Band B10 is een jonge band die al enkele keren meedeed aan de Duitse kampioenschappen. In 2014 werd de band kampioen in 3e afdeling en vorig jaar werd ze vice-kampioen.

Met Frank Vantroyen halen ze de ervaring van een veelzijdig muzikant en dirigent in huis: Frank is tubaspeler bij het orkest van Opera Vlaanderen en dirigeert daarnaast sinds 2009 ook de Belgische brassband United Brass (3e afdeling). Sinds vorig jaar is Frank ook actief als dirigent van het Room 13 Orchestra uit Gent dat op dit moment met Stijn Meuris op tournee is in Vlaanderen.

Op 17 november vindt het “High Voltage” concert plaats in de Duitse stad Göppingen. Op 23 november speelt de band over leiding van Vantroyen een benefietconcert in Landstuhl voor het Saarland Kinderkankerfonds. Op het programma staat muziek van Henri Mancini, Philip Sparke, Paul Lovatt-Cooper, Gordon Langford, Duke Ellington en The Rolling Stones. Op 16 november organiseert de band een tuba workshop met Frank Vantroyen in de Musikschule Ebersbach/Schlierbach.

De B10 band kijkt enorm uit naar de samenwerking. Ze hopen in deze periode als band veel bij te leren op vlak van muzikaliteit en verder te kunnen groeien als band. Ook dirigent Frank Vantroyen is zeer opgetogen over deze samenwerking: “Het wordt ook voor mij wel een hele interessante uitdaging. Brass Band B10 werkt projectmatig. Dat wil zeggen dat we in ongeveer 4 repetities het hele programma moeten klaar krijgen voor de concerten. Maar ik ben ervan overtuigd dat het ons lukt. Ik ken de band al een geruime tijd. Het zijn zeer goede en gemotiveerde muzikanten die er alles aan doen om twee schitterende concerten te geven."