Twee mogelijkheden voor Dinner & Concert met de Mercator Brass Band

Laatste update om 18:59 op Sunday, 6 October

Dinner & Concert
Na eerdere succesvolle edities van Dinner & Concert heeft de Mercator Brass Band dit najaar twee nieuwe edities georganiseerd. Op 25 oktober is de eerste te Kruibeke (Bazel) met de Besson-artiesten Jeroen Corneillie (cornet) en Tim De Maeseneer (althoorn) en op 11 november volgt in CC De Steiger te Boom de tweede Dinner & Concert met medewerking van Adams-artiesten "As One".

Grote wedstrijden op de agenda
Daarna gaat alle aandacht uit naar de voorbereiding op de Belgische Brassband Kampioenschappen. Met een Try-out op 24 november te Humbeek in samenwerking met Brass Band Willebroek bereidt de band zich voor op de deelname in de 2e afdeling. Als enige deelnemer in 2e afdeling is de kampioenstitel vrijwel zeker, toch wordt de lat hoog gelegd. Onder leiding van Tim De Maeseneer zullen ze A Brief Symphony of Time (Simon Dobson) brengen na het verplichte werk Lions of Legends (Thierry Deleruyelle).

In het jubileumjaar (1995-2020) staat het VOBK uiteraard genoteerd in de agenda. Bandlid Maarten Vermeersch componeert voor deze gelegenheid een nieuw wedstrijdwerk. De band zal dan onder leiding staan van Musical Director Johan De Win. Ook is Mercator nu reeds ingeschreven om deel te nemen aan het DOBC te Groningen, dan o.l.v. Lode Violet.

Bestuurslid Bert D'Hondt over alle activiteiten:"De weg die we in 2017 zijn ingeslagen is er een met succes: afwisselend werken met diverse dirigenten en solisten, investeren in instrumenten en deelnemen aan wedstrijden in diverse afdelingen geven een drive die resulteert in a very good vibe."