Russell Gray werkt met Blaast de Bazuin aan Sinfonietta No. 4

Laatste update om 21:11 op Sunday, 29 September

In de 4e divisie is Brassband Blaast de Bazuin uit Oude- en Nieuwebildtdijk al 25 jaar een vaste waarde. Af en toe slaat de band een jaartje over, vaak een jubileumjaar. Bestuurslid Anna Leijstra geeft aan dat de band in de aanloop naar de NBK gemiddeld twee keer per week repeteert. "Het is altijd een mooie, intensieve periode met sectie- en tutti-repetities, waarin we met elkaar toewerken naar een goed eindresultaat. Het werkt niveauverhogend. Dit jaar zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we twee repetities en een try-outconcert hebben met de Engelse topdirigent Russell Gray. Onze dirigent, Piet Visser, heeft hem ontmoet in Litouwen dit voorjaar en daar zijn de contacten gelegd. Als band kijken we natuurlijk erg uit naar de komst van Russell Gray." 

Technisch goed te behappen 
"Het verplichte werk, Sinfonietta No. 4 van Etienne Crausaz past bij het niveau van onze band. Technisch is het goed te behappen. Het is een heel mooi werk met voor iedere sectie voldoende werk. Ook heeft het interessante slagwerkpartijen en dat was vorige jaren wat minder. Voor ons is dat belangrijk omdat wij gezegend zijn met maar liefst 4 slagwerkers!" De uitdagingen zitten vooral in articulatie, samenspel en dynamiek. "Het stuk zit vol met articulatietekens en de dynamiek wisselt voortdurend."

Op elkaar gepropt
Gevraagd naar de ervaringen met de organisatie tijdens de NBK de laatste jaren geeft Anna Leijstra aan dat het spelen op vrijdagmiddag geen probleem is. "We maken er met z’n allen altijd ook een gezellige dag van. Dat begint al met de busreis naar Utrecht toe! Wel heeft de verplaatsing naar de vrijdag van de herfstvakantie tot gevolg dat er soms leden op vakantie zijn. Tivoli/Vredenburg is een prima locatie, goede zaal om te spelen. Een absoluut minpunt van TivoliVredenburg is dat er geen fatsoenlijke kleedruimtes voor de bands beschikbaar zijn. Iedereen staat op elkaar gepropt tussen instrumentenkoffers in gangen en hoekjes. Dat is voor zo’n gerenommeerd kampioenschap geen reclame."  

Brassband Blaast de Bazuin is de komende weken nog twee keer te beluisteren:
Zaterdag 12 oktober 2019 in De Flambou te Surhuisterveen 
Zondag 20 oktober 2020 in Kerk tussen de Dijken te Nij Altoenae i.s.m. Russell Gray

Momenteel heeft de band een vacature voor de 1e trombone. De band repeteert iedere donderdagavond van 19.30 – 21.45 uur.