Brassband Amersfoort en Crescendo Voorthuizen in concert

Laatste update om 09:30 op Friday, 27 September

Muziekvereniging Crescendo Voorthuizen organiseert op zaterdagavond 28 september een try-out concert met Brassband Amersfoort.

Beide orkesten zijn druk in de voorbereiding op verschillende wedstrijden. Crescendo doet mee aan het bondsconcours in Enschede op zaterdag 23 november en Brassband Amersfoort komt in actie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op zaterdag 26 oktober in Utrecht. Beide orkesten -onder leiding van Vincent Verhage- laten deze avond horen hoe ze ervoor staan.

De band uit Amersfoort speelt natuurlijk de NBK-testpiece voor de 1e divisie Alpina Brass van Jan van der Roost. Daaromheen is een aantrekkelijk programma samengesteld met onder meer Radio City (solo voor trombone) van Peter Graham, Credo van Lorne Barry en het overbekende Bugler's Holiday (met 3 solisten op cornet) van Leroy Anderson. Daarna is het de beurt aan Crescendo met hun mooie programma Verso Libre van Arend Gerds, Flashback van Jan de Haan en tot besluit The Saga of Haakon the Good van Philip Sparke.

Het concert is in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat 202 in Voorthuizen en begint morgen om 20.00 uur. De toegang is gratis.