Wereld premiere JUBILATE DEO

Laatste update om 15:51 op Friday, 20 September

De hele maand september 2019 staat in het teken van het Gerard Menkenfestival, de dubbelbegaafde kunstenaar die de laatste 35 jaar in Kloetinge heeft gewoond en gewerkt. Op 21 augustus van dit jaar is het 100 jaar geleden dat Gerard Menken is geboren en dit is voor Excelsior een prachtige gelegenheid om samen met mevrouw Menken en een aantal culturele instellingen aandacht te besteden aan deze unieke en veelzijdige kunstenaar. Naast Excelsior werken aan dit festival mee: Vocaal Ensemble Musica Cordis, Historisch Museum De Bevelanden, de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes, Geerteskerk te Kloetinge, KunstUitleen de Bevelanden, de werkgroep Concert bij de Buren en De Kloetingse School. 

Albert-John Vervorst heeft voor deze gelegenheid een speciale compositie geschreven voor koor en brassband, waarin een groot aantal muzikale elementen zijn opgenomen die ontleend zijn aan de opvattingen en composities van Gerard Menken. Als afsluiting van het Menkenfestival is op 29 september de wereldpremière van dit unieke werk. Daarnaast zorgen zowel Brassband Excelsior als Musica Cordis voor een afwisselend en bijzonder aansprekend programma.

Het concert begint om 15.00 uur in de Geerteskerk te Kloetinge, onder leiding van de dirigent Joeri Van hove, en de entree is gratis.