Trompettist Matthias Höfs 14 september te horen in Oldeberkoop

Laatste update om 10:16 op Sunday, 15 September

Op zaterdagavond 14 september geven Matthias Höfs en Christian Schmitt een bijzonder concert in Oldeberkoop. U kunt er nog heen.  

Lang gekoesterde wens
Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek, vraagt na elk concert naar de ervaring en eventuele wensen van de bezoekers. Een meermalen geuite wens was het inzetten van het orgel van de Bonifatiuskerk bij een concert: deze wens gaat nu in vervulling! Het wordt een samenspel van een wereldberoemde organist en een eveneens wereldberoemde trompettist.

Zaterdagavond 14 september 20.00uur
Kaarten € 20 (kinderen tot 18 jaar € 10)

Matthias Höfs, trompet en Christian Schmitt, orgel
Matthias Höfs treedt over de hele wereld op, zowel als uitvoerend musicus als met het geven van Masterclasses, naast zijn hoogleraarschap aan de Hogeschool voor Muziek en Theater in Hamburg. Matthias maakt deel uit van het German Brass ensemble, dat in 2016 de prestigieuze ECHO Muziekprijs ontving. Christian Schmitt was in 2003 de eerste organist die de solistenprijs van de Pro Europa Foundation ontving, nadat hij voordien al veelvuldig gelauwerd was. Christian bespeelde talloze beroemde orgels in de wereld. Onlangs bezocht hij de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop om de mogelijkheden van dit orgel nader te bekijken. Hij prees de mooie klank. Wel kent het orgel enkele beperkingen, zoals slechts 1 manuaal. Het oorspronkelijk idee voor het concertprogramma is daarom enigszins aangepast, maar het is zeker niet minder boeiend. U hoort onder meer werken van Sweelinck, Pachelbel en Tartini. De trompettist zal vanaf het balkon naast het orgel spelen. Dat is een bijzondere opstelling, waarvoor de stoelen en kerkbanken zullen worden omgedraaid.