Schrijf je in voor een Brassweekend met Derick Kane en de ASB

Laatste update om 22:37 op Monday, 9 September

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt het jaarlijkse brassweekend plaats van het Leger des Heils. Dit weekend is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om een brass instrument of slagwerk te spelen. Tijdens het brassweekend, dat dit jaar in Ede zal plaatsvinden, wordt er nieuwe muziek ingestudeerd en is er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Speciale gast tijdens dit weekend is Derick Kane! Derick is begenadigd euphonium speler en speelde tientallen jaren in de International Staff Band van het Leger des Heils.

Derick Kane
Derick Kane is geboren in Hamilton in Schotland. In 1976 kwam hij bij de International Staff Band als principal euphonium. Een plek die hij tot dit voorjaar innam. Derick is een veel gevraagd solist over de hele wereld. De eerste solo die hij samen met de International Staff Band speelde was Song of the Brother (Leidzen). In 1991 ontving Derick de 'Euphonium player of the year' award van het British Bandsman magazine.

Derick werkt bij het Leger des Heils op de afdeling Music Ministries, waar hij zich bezig houdt met training en ontwikkeling. Zijn muzikale opleiding kreeg hij aan het beroemde King's College in Londen. In zijn korps (kerk van het Leger des Heils) Bexleyheath is hij dirigent van het muziekkorps.

Amsterdam Staff Band
Te gast tijdens het Brassweekend is de Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils. De ASB werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk). Alle leden geven vanuit hun persoonlijk geloof in God invulling aan hun muzikaliteit.

Het repertoire van de ASB bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld. Iedere dinsdag wordt er gerepeteerd en maandelijks reist de ASB het land door om op verschillende locaties van het Leger des Heils concerten te geven en samenkomsten te begeleiden. Ook maakt de Band geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Groot-Brittanië, Canada en de Verenigde Staten in het verleden werden bezocht. De ASB staat onder leiding van Olaf Ritman en werkt hard aan een zo hoog mogelijke standard in het communiceren van het Evangelie van Jezus Christus door middel van muziek.

Wanneer: Zaterdag 28 en zondag 29 september 2019
Waar: Ede, Hotel Belmont, Goorsteeg 66
Inschrijven en verdere info: klik HIER