Veel 'oude' brassmuziek te beluisteren in Dordrecht

Laatste update om 13:07 op Sunday, 25 August

De Nostalgie Band, een brassband die twintig jaar geleden werd opgericht met het doel voor eigen plezier brassbandmuziek uit de jaren voor 1985 te spelen, geeft een concert op zondagmiddag 20 oktober om 15:00 uur in de zaal van Leger des Heils aan het Kasperspad 28 te Dordrecht. Voor dit concert heeft de Nostalgieband Brassband Gelderland gevraagd ook een deel van het concert te vullen.

Brassband Gelderland heeft speciaal voor dit concert een programma samengesteld dat complementair is aan het repertoire van de Nostalgie Band. Hiermee zal het dubbelconcert een homogeen geheel van voor veel mensen overbekende en soms alweer bijna vergeten koperklanken worden. Brassband Gelderland zal onder meer "A Gaelic Blessing", de festival fanfare "Sint Francis" en de euphoniumsolo "Journey into Peace" brengen, maar ook klassiekers als "Kaleidoscope"en Gregsons "Concertante for Piano and Brassband" uit 1966 staan op het programma. Het programma van de Nostalgie Band is nog niet bekend bij de redactie van CU Brass, maar zal als altijd bestaan uit melodieuze werken uit het rijke (Leger des Heils) archief.

Kaarten kosten € 5,= per stuk, en voor dat luttele bedrag krijgt u ook koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn vanaf 14:30 uur aan de zaal verkrijgbaar, maar gezien de grote achterban van de Nostalgie Band wordt u aanbevolen vooraf kaarten te reserveren door vijf euro per kaart over te maken op rekening nummer NL59ABNA 04418 43131 t.n.v. Nostalgie Band Amsterdam.