Terugblik op de International Brass Band Summer School 2019

Laatste update om 15:11 op Thursday, 15 August

De onlangs gehouden editie van de International Brass Band Summer School vertegenwoordigde veel zon, zee en brass. Op het terrein van de University of Wales in de prachtige omgeving van het Gower schiereiland, vlakbij Swansea, kwamen deelnemers uit elf landen voor een week bij elkaar. 

De cursus, geleid door Black Dyke's Musical Director Nicholas Childs, was een mix van muziekeducatie en van vakantiesfeer met gelijkgestemde muzikanten uit de hele wereld. De IBBSS heeft de grootste verzameling van topdocenten, waaronder cornettisten Richard Marshall, Tom Hutchinson en Chris Turner, altist Owen Farr en gastdocent Zoe Lovatt-Cooper - Hancock op flugel. Docenten op euphonium en bariton waren Gary Curtin, Dan Thomas en gastdocent David Thornton, op trombone Brett Baker, op tuba Joseph Cook en Matt Routley en de slagwerkers Neil Edwards, Matt Whitfield en Simon Oliver. De ‘Composer in Residence’ was dit keer Paul Lovatt-Cooper, die een inkijkje gaf in de compositieleer.

Naast het spelen in enkele en massed brass bands hadden deelnemers de gelegenheid om solo's voor te bereiden met een vaste begeleider. Op woensdagavond werden de deelnemers verdeeld in 3 bands voor een heuse contest, dit was het eerste jaar voor dit nieuwe initiatief. Op het programma een mars, een hymne-setting van Philip Wilby en een verplicht werk. Dit jaar was dat het slotdeel van Herbert Howell's Pageantry, 'Jousts'. Een andere première dit keer was het ensemble concert, dat op donderdagavond plaats vond. Dit gaf alle secties de kans om als ensemble op te treden. 

Tijdens het slotconcert werden klassiekers uitgevoerd waaronder Dean Goffin's Finale van Rhapsody in Brass en Gilbert Vinter's Symphony of Marches. Daarnaast was er muziek te horen uit de films Superman en E.T, Paul Lovatt-Cooper's Enter the Galaxies, Edward Elms' Battle of Trafalgar en Nigel Horne's arrangement van Zulu. De massed bands waren opnieuw het hoogtepunt van het concert met als climax de Toccata uit Boelmann's klassieker, Suite Gothique. 

Naast al deze activiteiten konden de deelnemers genieten van recitals door de docenten van wereldklasse. Er was een fantastische quiz-avond en op 1 augustus werd aandacht besteed aan de Zwitserse nationale feestdag en niet te vergeten Yorkshire Day! Met de aankondiging dat de alten de "Sectie van de Week" waren en een groot feest kwam een einde aan deze editie van de Summer School. 

Voor aanmeldingen voor de 2020 International Brass Band Summer School
Datum: 2-8 augustus 2020
£ 20 aanbetaling om een plaatsje te reserveren voor de IBBSS 2020.
Het cursusgeld (voor 2019 was dat £ 505) is inclusief individuele en-suite accommodatie, ontbijt, avondmaaltijd en alle lessen. 
Ga naar www.ibbss.com om uw pdf-aanvraagformulier te downloaden of neem voor meer informatie contact op met beheerder Alison Childs
klik hier
 
IBBSS bedankt hun hoofdsponsor, de Geneva Group, samen met de steun van onze andere partners, waaronder Band Supplies, SHB, Rath, Sterling Musical Instruments, Prima Vista, Kapitol Promotions, Musikverlag Frank, Kirklees, Obrasso, Brass Band World, GK Creative en World of Brass.

 Enkele opmerkingen van deelnemers
“Dit was mijn 4e IBBSS. Het was fantastisch! De selectie van muziek; de bands; oude vrienden ontmoeten; Brass in Contest; Nick & de geweldige docenten; Alison, Becky & Matthew; het weer; zee-zwemmen; Verdi's; het concert; en, last but not least, het feest na afloop, en wat een feest !! Storting betaald voor 2020 ...!
Phil Alker
 
Thuis zitten met IBBSS 2019 CD spelen en nadenken over wat een geweldige week we hebben gehad.
Luisteren naar de 2 bands, optreden van ons bij het einde van het cursus concert. Dit zou niet zijn gebeurd zonder het organisatorische werk dat Alison en haar team hadden gedaan.
Hartelijk dank aan Nick Childs en zijn team van docenten die de week zo plezierig hebben gemaakt met de muziekselectie. Bedankt allemaal voor je harde werk deze week. Ik kijk nu uit naar volgend jaar!
Derrick Curtis
 
Ik had weer een hele mooie week in Swansea op The International Brass Band Summer School !!!
Ik speelde in allerlei bands en groepen, volgde lessen, liep op het strand, at ijs in Verdis Cafe, Mumbles
Heel erg bedankt Nick, Alison Childs, Becky Childs, Matthew Routley, alle fans en alle deelnemers! Het was een fantastische week met veel oude en nieuwe vrienden!
Willy Van der Pol
 
IBBSS is een fantastische gelegenheid om nieuwe vrienden te ontmoeten die muziek maken onder de deskundige begeleiding van Nick Childs, en was een fantastische ervaring! Een van de belangrijkste onderdelen van IBBSS is de teamgeest en vriendelijkheid, zelfs als je nog nooit in een band hebt gespeeld, zodat iedereen zich welkom voelt, ondersteund door elkaar en het personeel onder leiding van Alison en Nick Childs.
Andy Allcock
 
Het was geweldig om het Gala-concert op vrijdagavond bij te wonen. Ik heb een bandvriend in Bristol wiens vader in Swansea woont en aanwezig was. Zijn vader vertelde hem dat het een fantastisch programma en een fantastische avond was. Hij vond het ook ongelooflijk dat MD Nick zo'n grote groep in slechts een week zo goed kon laten spelen als een band. Ik ben het daar helemaal mee eens. Ik kan niet wachten op IBBSS 2020.
John Fricker