Excelsior Ouwsterhaule maakt nieuwe dirigent bekend

Laatste update om 06:47 op Wednesday, 10 July

Silva Soepboer is aangesteld om de nieuwe dirigente van Excelsior Ouwsterhaule te worden. Na een sollicitatieprocedure en proefdirectie is Silva door de leden als favoriete opvolgster van Gerben Pol gekozen.
Silva is 33 jaar en woont dichtbij de vereniging, namelijk in Bantega. Silva heeft gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze heeft daar zowel klassiek trompet als Directie HaFaBra gestudeerd. Sinds vier jaar speelt zij trompet bij de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een professioneel orkest van Defensie, en sinds vijf jaar dirigeert zij christelijk harmonieorkest ‘ De Bazuin’ uit Zwolle. Doordat Silva druk is bij defensie lukt het haar helaas niet meer muziekles te geven maar zet zij zich nog altijd in wat betreft jeugdeducatie binnen de muziekwereld. Zo organiseert en/of dirigeert zij met regelmaat Play-ins en is zij combinatiefunctionaris Cultuur(muziek) in de gemeente Zwartewaterland geweest.

Op dit moment is Excelsior druk bezig met de voorbereiding voor de dorpsfeesten in Ouwsterhaule en een weekend naar de Duitse muziekvrienden in Drolshagen. Omdat Silva in november haar tweede kindje verwacht zal dit traject gedaan worden onder leiding van Jan Vermaning. Hierna komt er tijdelijk een oude bekende bij Excelsior terug op de bok. Thom Zigterman zal Excelsior dirigeren tijdens het najaarsconcert in ‘De Oerdracht’ en de kerstnachtdienst in Sintjohannesga. Onder leiding van Thom zal Excelsior de eerste voorbereidingen treffen richting het jubileumjaar in 2020. Rond maart 2020 komt Excelsior onder leiding te staan van Silva Soepboer.