David Thornton aangesteld als nieuwe Musical Director van Grimethorpe Colliery

Laatste update om 23:08 op Tuesday, 9 July

De Grimethorpe Colliery Band heeft in een persbericht de benoeming aangekondigd van David Thornton als nieuwe Musical Director.

David Thornton's brengt twintig jaar ervaring op het hoogste niveau in de brassbandwereld mee. Hij bekleedde de belangrijkste euphonium-posities bij de Fairey Band, Black Dyke, Brighouse & Rastrick en Foden's. Hij won niet minder dan vijf nationale titels, drie British Opens en één Europees kampioenschap gedurende deze tijd. Hij is momenteel de Senior Tutor in Brass Band Studies aan de Royal Northern College of Music en heeft tevens pedagogische rollen voor de euphonium- en kamermuziek op de prestigieuze Chetham's School of Music. 

Als resident conductor behaalde hij al diverse prijzen met Brighouse & Rastrick, waaronder het kampioenschap van Yorkshire afgelopen maart. Hij leidde ook Aldbourne naar twee achtereenvolgende kwalificaties voor de Nationale Kampioenschappen en oogste alom waardering. David neemt zijn nieuwe positie met onmiddellijke ingang in. Na de zomer zal hij Grimethorpe leiden tijdens de British Open en The Nationals.