Bachology Mouthpieces

Laatste update om 16:25 op Monday, 24 June

In deze sessie op zaterdag 29 juni aanstaande leggen Conn- Selmer vertegenwoordig Bert Damsma (o.a. Vincent Bach ) en trompettist Rene Henket (o.a. Andre Rieu Orchestra) uit hoe mondstukken geproduceerd worden en welke criteria je moet aannemen om tot een juiste mondstukkeuze te komen.

Met de kennis van beide krijg je een goed beeld van de geschiedenis van mondstukken en wat het mondstuk doet en hoe jijzelf van invloed bent op je klank.
Bert laat zien vanuit de fabriek en de geschiedenis hoe de mondstukken tot stand komen en met welke filosofie Vincent Bach (werelds grootste mondstukfabrikant) zijn mondstukken maakt en Rene laat zien (mbv o.a. drukmeting, spirometing en mondstukcamera) hoe je speelt op een koper instrument.
Bestaat het ideale mondstuk? En zo ja, welke dan?

Deze 2-3 uur durende sessie is uitermate geschikt voor koperblazers (trompet/cornet/flugelhorn/(bas-)trombone/euphonium/bariton/etc) die altijd al geïnteresseerd zijn om hun spel te verbeteren maar ook koperblazers die problemen hebben met hun embouchure en zoekende zijn. Instrument meenemen is zeer gewenst en bijna noodzakelijk.
Mede mogelijk gemaakt door Adams Muziekcentrale en Vincent Bach en Rene Henket Musicproductions

Waar: Adams Muziekcentrale Ittervoort, Aziëstraat 17 - 19, 6014 DA Ittervoort
Aanvang:  13:00 uur