Schoonhoven A met Paul Holland naar NBK

Laatste update om 08:55 op Monday, 17 June

De van oorsprong Welshe dirigent Paul Holland zal Brassband Schoonhoven dirigeren tijdens de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen op 26 oktober in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. De band laat weten erg blij te zijn dat ze Holland hebben kunnen vastleggen en zien in de samenwerking een prachtige uitdaging. Met vaste dirigent Robbert Vos op zijn vertrouwde solo euphonium plek lijkt Schoonhoven er klaar voor om de Nederlandse titel mee te nemen naar de Zilverstad.

Paul Holland (42) is vooral de laatste jaren bekend als dirigent van de succesvolle Flowers Band uit Gloucester. Hoewel hij na acht jaar de band verliet in het voorjaar van 2017, keerde hij afgelopen december terug bij de band. In de eerste periode won hij veel prijzen, waarbij het jaar 2014 ongekend succesvol werd met het winnen van de Regionals in West Engeland, de Butlin’s Mineworkers Championship en de Grand Shield. Daarnaast werd een derde plaats op de British Open behaald.

Inmiddels heeft Paul Holland ook als jurylid zijn sporen verdiend tijdens vele grote wedstrijden. Zelf was hij al op 18 jarige leeftijd alt-hoornist bij de Black Dyke Band waar hij zijn grote inspirator James Watson ontmoette. Tijdens zijn studie in Yorkshire heeft Paul bij alle grote bands in de regio gespeeld, zoals YBS, Brighouse, Grimethorpe en Fodens.