Brassband Heman op Borkum

Laatste update om 08:16 op Monday, 17 June

“Een mooie balans, knap gedaan en klankvol. Een goed optreden door een mooie band”. Een greep uit het jurycommentaar dat Brassband Heman kreeg naar aanleiding van hun deelname aan het MGD Muziekfestival afgelopen weekend (15 juni).

Heman deed voor het eerst mee in de derde divisie (een divisie hoger dan voorheen) en speelden Thyellene van Kevin Houben. De band kreeg maar liefst 88 punten, een eerste prijs. Met mooie punten, een lovend juryrapport en een beker op zak verliet de band aan het einde van de dag het Duitse Waddeneiland Borkum.

Borkum stond zaterdag 15 juni geheel in het teken van het muziekfestival dat jaarlijks georganiseerd wordt door de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD). Er deden 15 bands mee, 14 uit Nederland en 1 uit Duitsland. Van alle bands was Heman derde. De dagwinnaar was overigens ook een Groningse Brassband, namelijk Immanuel uit Eemsmond.

Wilt u Heman horen spelen, dan heeft u daar donderdagavond 27 juni de kans voor tijdens het Zomeravondconcert in Noordwolde (Woldemaheerd, Noordwolderweg 8). De toegang is gratis. Meer informatie hierover op hun website www.brassbandheman.nl