Survento Brass: Projunior wint Survento jeugdklasse

Laatste update om 19:36 op Saturday, 15 June

Uitslag:
Jeugd Orkest Projunior Gerkesklooster-Stroobos
Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest 
3
 Jeugd orkest Reboelje Donkerbroek

Entertainmentprijs Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest
Beste solist Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest

Jeugd Orkest Projunior Gerkesklooster-Stroobos olv Dineke Oostra Kamminga 
Een compleet programma met een boodschap van Projunior
Air from Water Music - Händel, arr Ronald Hanmer 
Solist; Andre Hoekstra (slagwerk) arr. Zweitze vd Heide 
Little Mayflower - Nynke vd Heide 
In a Summer Garden - Stuart Johnson 
Singin’in the Rain - Nacio Herb Brown, arr. Alan Fernie 
Water (naar melodie en tekst van Wim van Kuijk) - Nynke vd Heide 
 
Net als de band wil inzetten, komt een verteller de zaal inlopen. Het is de solist op vibrafoon in de Air uit de Water Music van Händel. Hij heeft bloemen voor het liefste meisje bij hem. Die hebben natuurlijk water nodig en een kinderkoor uitgerust met gieters komt te hulp. Inmiddels is er enige verwarring wat de titel is van het volgende werkje. We houden het op Little Mayflower. Deze jeugdband is gemiddeld iets ouder dan de vorige twee deelnemers en dat is ook in de sound van de band goed te horen. Niet alles gaat van een leien dakje, maar dat komt vast ook door de hitte die het bloemetje van de slagwerker bedreigt. Voor de uitvoering van In a Summer Garden wordt de op momenten al heel volwassen klinkende band nog uitgebreid met drie jongere muzikanten tot 21 leden. Ook dit orkest vraagt het publiek mee te doen en in de handen te wrijven en er ontstaat een regenbui geholpen door het kinderkoor. Het mondt allemaal uit in Singin’ in the Rain, compleet met een jonge danseres met paraplu en regenkleding. Erg goed gedaan. Projunior besluit met een herhaling van Water en het publiek wordt uitgenodigd de geprojecteerde tekst mee te zingen. Het levert een groot applaus op van het publiek. 

Jeugd Orkest Projunior Gerkesklooster-Stroobos olv Dineke Oostra Kamminga

Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest olv Reimer Jan Rondaan 
SDG Rinsumageest houdt van sportieve uitdagingen
Olympic Dream, Andreas Ludwig Schulte 
1 Opening Ceremony 
2 Hymn for the Winner 
3 After Party
4 Wilhelmus

Met de beroemde muziek van Rocky komt het orkest op. De dirigent in scheidsrechterstenue compleet met fluit. Allerlei sportoutfits zijn op het podium te bewonderen, 17 muzikanten sterk. De bokswedstrijd, becommentarieerd door een lid van de band, wordt gevolgd door Opening Ceremony uit Olympic Dream van Andreas Ludwig Schulte. We krijgen bekende voetballiederen te horen en de uitgedeelde penalty wordt bijna genomen maar dan grijpt de scheidsrechter/dirigent in. Hymn for the Winner ook uit Olympic Dream is het volgende werkje op het programma. De problemen die links en rechts op doemen worden creatief opgelost. Wielrennen nu op het programma en onder een steeds sneller wordende knappe xylofoonsolo weet de wielrenner een topsnelheid te behalen. De principal cornettist ontpopt zich als een getalenteerde sportcommentator, maar dan is de dirigent weer genadeloos. After Party is het laatste deel uit de leuke suite van Schulte. Er wordt zeer gedisciplineerd gespeeld door dit jeugdorkest. Uiteindelijk gaat de band ook voor goud en klinkt het Wilhelmus. Het publiek gaat natuurlijk staan en dan heb je zo maar een staande ovatie te pakken. Erg leuk programma en goed uitgevoerd. 
 
Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest olv Reimer Jan Rondaan

Jeugd orkest Reboelje Donkerbroek olv Willem Hoekstra
Reboelje bijt het spits af

Wake me up - arr. Frank Bernaerts
Cups (when I’m Gone)
Beauty & De Brains – Nielson
Ik neem je mee – Gers Pardoel
House of Dance - John E. Blackstone

Met koksmutsen, schorten en butsende bekers uitgerust neemt het orkest Reboelje plaats op het podium, 26 veelal zeer jeugdige muzikanten sterk. Wake me up klinkt lekker vlot en de beker jongleur pakt steeds tussendoor de aandacht. In het volgende werkje wordt af en toe wat geroepen waarbij ook het enthousiasme van de lagere stemmen duidelijk te horen is. D'r zit een lekkere beat in dit stukje en dat lokt een applaus van het publiek uit, ondanks de vraag van de organisatie om pas na het hele programma te klappen. In Cups (When I'm Gone) is de bekende hit te herkennen. De band maakt er een korte uitvoering van en schakelt over op Ik neem je mee met een heuse rapper. De beweging mist een beetje bij deze rapper, maar hij weet het publiek mee te krijgen. Ondertussen blijft de band stevig klinken en komt de muziek goed over. Een dik applaus kan niet uitblijven. House of Dance is het laatste werkje dat Reboelje uitvoert. De zuiverheid is hier wat minder dan in de vorige stukjes, maar de pit blijft er in. Een leuk optreden

 
Jeugd orkest Reboelje Donkerbroek olv Willem Hoekstra

Deelnemers Jeugdorkesten
Jeugd orkest Reboelje Donkerbroek olv Willem Hoekstra
Jeugd Orkest Soli Deo Gloria Rinsumageest olv Reimer Jan Rondaan
Jeugd Orkest Projunior Gerkesklooster-Stroobos olv Dineke Oostra Kamminga

Jury: Jacob de Haan, Gerben Huizinga, Femke de Walle