The Show Must Go On, de Spijkerpakkenband trakteert

Laatste update om 12:31 op Wednesday, 12 June

De Spijkerpakkenband bestaat 30 jaar. Wie jarig is, trakteert! Daarom trakteert de band, in de volksmond ook wel de De Spikers genoemd, de inwoners van Gorredijk (en daarbuiten) op een feestelijk concert. Het concert met Queenthema vindt plaats in de standplaats van de band, Gorredijk. Vrijdagavond, 5 juli, is iedereen van harte welkom bij De Skâns.

De in 1989 opgerichte Spijkerpakkenband repeteert alweer een aantal jaren in Gorredijk. De band kent zijn oorsprong in Ureterp, waar het begon als jeugdorkest, gevormd door jeugdleden uit verschillende orkesten. De Spijkerpakkenjeugd groeide door, doorliep verschillende divisies binnen de brassbandwereld en komt sinds 2017 uit in de kampioensdivisie.

De band is trots op het 30-jarig bestaan en wil dit daarom graag vieren. Het jaarlijkse Midwinterconcert vindt sinds een aantal jaren plaats in De Skâns. Dit jubileumconcert wordt buiten gegeven, toegankelijk voor een ieder die bekend is met de brassbandmuziek, maar juist ook voor wie hier niet bekend mee is.

2019 is niet alleen het jubileumjaar van de Spikers, maar ook het jaar van Queen. Met de film ‘Bohemian Rhapsody’ die vele prijzen in de wacht sleepte en de musical die dit najaar gaat spelen, is Queen weer populair als nooit te voren. Het leek dan ook een goede match, Spijkerpakkenband meets Queen. Natuurlijk komen alle klassiekers voorbij en meezingen mag! The show must go on, kom langs, waan je in de sfeer van Queen en geniet tijdens dit buitenluchtconcert.

Vrijdag 5 juli 2019
Aanvang: 20.30
Bij De Skâns, Loaiersstrjitte 2, Gorredijk
Entree: gratis