Amsterdam Brass zeer succesvol in Zwitserland

Laatste update om 21:39 op Tuesday, 28 May

Na een jaar van financiële en organisatorische voorbereiding is Amsterdam Brass in het lange weekend van 23 t/m 27 mei naar Zwitserland afgereisd om daar deel te nemen  aan het "Top Of 19" festival in Lenggenwil. De uitnodiging kwam van haar eigen althoorniste Sara, die in een dorpje in de buurt van Lenggenwil opgroeide. Het "Top Of 19" festival is een onderdeel van het kantonalmusikfest, een 6 daags volksmuziekevenement waar meer dan 70 orkesten aan deelnemen in allerlei verschillende wedstrijdonderdelen, van marslopen tot een groots concours.

De muzikale voorbereiding was verre van ideaal. Plotselinge bezettingsproblemen in de backrow en invallers die op het laatste moment toch niet meekonden maakte het een zeer onrustige periode. Dirigent Paul van Gils hield zijn koers goed vast en op beide te spelen werken zette hij zijn muzikale stempel. De band groeide de laatste weken enorm en met de trip in het vooruitzicht kwam er een echt sfeertje. 

Amsterdam Brass moest het in de hoogste divisie opnemen tegen Liberty Brass Band Ostschweiz, die ook in Zwitserland uitkomt in de kampioensdivisie. Amsterdam Brass behaalde 94,33 punten voor de verplichte Westside Story Suite. Met het vrije keuze werk Angels and Demons van Peter Graham werd maar liefst 99 punten behaald! Met gemiddeld 96,67 punten scoorden de Nederlandse gasten het hoogst aantal punten van het festival.

Liberty behaalde ook 99 punten voor A Brussels Requiem, maar op het verplichte werk lieten ze 2 volle punten liggen en dat bracht Amsterdam Brass de titel.

Naast het concours was er een goede balans tussen leuke activiteiten en de diverse concerten. Gedurende de 12 uur durende terugreis heerste er een top sfeer en de band kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd lang weekend.

Voor de zomerbreak staat er nog een concert voor het conservatoriumexamen van repiano cornettist Thomas Heikoop op de agenda en dan gaat de focus vol op het NBK.
De band is nog hard op zoek naar cornettisten en slagwerkers. Dus lijkt het je wat om in de, naar eigen zegge, leukste band in de omgeving van Amsterdam te spelen?! Bezoek dan eens een van de repetities.
www.amsterdambrass.nl