Mercator ook in 2019 naar DOBC

Laatste update om 21:30 op Saturday, 25 May

Mercator Brass Band is van de partij tijdens de DOBC. CUBrass peilt de sfeer!

Voorzitter Bert d'Hondt geeft ons een kijkje in de keuken bij Mercator: "Deelnemen aan de DOBC betekent voor de band dat een wedstrijd de band sowieso dichter bij elkaar brengt, omdat je in de voorbereiding meer repetities hebt, een extra try out concert en meer tijd samen doorbrengt waar je in de week normaliter geen tijd voor hebt. De DOBC heeft net als de VOBK een internationale uitstraling en onze deelname vorig jaar was voor sfeer en banding een schot in de roos. We hebben daarom niet getwijfeld om deel te nemen doch was het even schrikken toen het deelnemersveld was verdubbeld en ons dwong om er organisatorisch een weekendje van te maken. Wij overnachten 2x in de streek en repeteren op vrijdagavond bij de collega’s van brassband Pro Rege Heerenveen. Super toch!"

Euphoniumspeler Tom de Laet kampioen tijdens solistenwedstrijd
"We hebben een iets langere voorbereidingsperiode als vorig jaar want toen hebben we na onze deelname en winst na het VOBK nog een serieuze programma wissel doorgevoerd en was het even aanpassen na een periode met Tim De Maeseneer naar Lode Violet met de band. Het is en blijft een drukke periode omdat nog enkele leden proefwerken hebben maar we zijn op dreef, naast de wekelijkse herhaling is er iedere week wel een sectierepetitie en onlangs hadden we een dubbelconcert met de jeugdharmonie De Rupelzonen te Boom voor ons een ware Try Out. Onze solo euphonium speler Tom De Laet (foto) werd kampioen van de solistenwedstijd in superieure afdeling met 99%. Als Vlamo Kampioen mocht hij het opnemen tegen de afgevaardigden van andere gewesten en werd Laureaat van de Sonatina wedstrijd met 97,5%."

Prijs voor meest innovatieve programma
"Na schitterende muzikale resultaten in 2018 mikken we dit jaar hoog, we nemen in november deel aan het Belgisch Brassband Kampioenshap in 2de afdeling en in april 2020 staat het VOBK reeds met stip in onze agenda, dus ons keuzewerk ligt vast en brengen het voor de eerste maal tijdens het DOBC."

"Vorig jaar heeft de band de prijs gewonnen van meest innovatieve programma en hier hebben we ook dit jaar tijdens de samenstelling van ons programma rekening met gehouden. Onze dirigent Lode Violet weet als geen ander de nieuwe werken te zoeken tijdens zijn deelnames aan verschillende internationale wedstrijden als muzikant of jurylid."