Brass Band Bamberg wil vooral ervaring opdoen bij DOBC

Laatste update om 23:08 op Sunday, 12 May

De Dutch Open Brassband Championships (DOBC) mag zich deze editie verheugen op deelname uit maar liefst vier verschillende landen. Uit Duitsland reist de piepjonge Brass Band Bamberg af naar Drachten om in de First Section deel te nemen. Het primaire doel van de deelname is niet met de beker terug te keren naar het vaderland. Ervaring opdoen op een groot podium is het belangrijkste.

Luxe
Brass Band Bamberg bestaat formeel sinds juli 2017 en is dus nog geen twee jaar oud. Ook de brassbandcultuur in Duitsland staat nog in de kinderschoenen, daarom heeft men besloten uit te wijken naar Drachten, daar waar de brassbandcultuur veel meer in de maatschappij is geïntegreerd. De voorbereidingen verlopen redelijk. Men mist uiteraard de ervaring van doorgewinterde bands. Alles is nieuw, van extra repetities organiseren tot het regelen van vervoer voor de club. Het is lastig om de muzikanten bij elkaar te krijgen. Iedereen is druk en reperteren met een complete band is een luxe.

De band neemt voor het eerst deel in de eerste divisie en met een goede stabiele uitvoering van het programma zou al een belangrijk doel bereikt zijn. Men hoopt door de voorbereidingen en de deelname aan de DOBC de band op een hoger niveau te brengen.

Op zaterdag 8 juni 2019 zal het DOBC gehouden worden in schouwburg de Lawei in Drachten.