Connor Lennon maakt overstap naar Black Dyke

Laatste update om 16:25 op Saturday, 4 May

Black Dyke Band heeft bekend gemaakt dat Connor Lennon de overstap maakt naar de band uit Queensbury. Tijdens de Band of the Year Contest op 22 juni zal Connor voor het eerst het wedstrijdpodium betreden als lid van het team van Black Dyke. 

Het gaat snel met Connor Lennon. Net een jaar geleden werd hij gepresenteerd bij Brighouse and Rastrick Band als de nieuwe sopraan cornettist. Connor werd in 2014 aangesteld als sopraan cornettist bij Carlton Main Frickley Colliery door Phillip McCann. In 2017 won hij de Brian Evans Memorial Trophy als beste sopraan cornettist tijdens de British Open. 

Met Brighouse haalde hij het afgelopen jaar een overwinning op de Regionale kampioenschappen in Yorkshire en 3e plekken op de British Open, de Nationals en Brass in Concert. Het EBBC verliep vorige week minder voorspoedig, Brighouse eindigde op de 9e plek in Montreux.

Lennon is afgestudeerd aan de Huddersfield University en studeerde trompet bij Mike Woodhead van Opera North en sopraancornet bij Phillip McCann.