CUBrass doet verslag van Gouden Spiker Festival

Laatste update om 11:46 op Friday, 12 April

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april vindt in Sporthal De Wier in Ureterp het Gouden Spiker Festival plaats. Maar liefst 24 brassband zullen strijden om de bronzen, zilveren en liefst natuurlijk de gouden spikers in de 5e, 4e en 3e divisie. Ook voor de beste uitvoeringen van de verplichte werken zijn Spikers te verdienen. Elke deelnemer speelt naast het verplichte werk een mars, een koraalmatig werk en een solistisch werk. Voor de beste solistische bijdragen zijn ook prijzen te verdienen.

Geen verliezers
Een tweekoppige jury zal bepalen wie uiteindelijk de prijswinnaars zijn. Alleen de nummers 1, 2 en 3 worden bekend gemaakt, omdat het Festival geen verliezers kent. De jury dit weekend bestaat uit Durk Lautenbach en Bienze IJlstra (5e divisie), Durk Lautenbach en Rob Goorhuis jureren de 3e en 4e divisie.

Festival Afdeling
11 deelnemers beproeven hun geluk in de Festival Afdeling. Ivo Kouwenhoven zal de vrije programma's van opbouwend commentaar voorzien. 

Beide dagen worden afgesloten met een kort Galaconcert van de Spijkerpakkenband o.l.v. Erik Janssen. Althoornist Arfon Owen zal als solist optreden tijdens dit concert. 

CUBrass is aanwezig om verslag te doen van het festival.

Zie voor meer informatie de site van het Gouden Spiker Festival.