Dirigentenwissel bij de Europese Jeugdbrassband

Laatste update om 22:51 op Monday, 8 April

Vanwege gezondheidsproblemen heeft dirigente Veronique Gyger van de Europese Jeugdbrassband vlak voor de optredens rondom de Europese Brassband Kampioenschappen in Montreux moeten afzeggen.

Betrand Moren vervangt 
De Zwitserse Brassband Associatie heeft Bertrand Moren bereid gevonden op deze korte termijn de baton van Veronique over te nemen. Moren is bekend binnen de brassbandscene als trombonist, arrangeur, componist en dirigent. Hij was gedurende 28 jaar verbonden aan de brassband Treize Etoiles en dirigeert momenteel Concordia de Vétroz en Marcelline de Grône in Wallis. (Valais) Moren is de voorzitter van de muziekcommissie van de Zwitserse Brassband Federatie.

EBBA
Kor Niehof, secretaris van de European Brass Band Association (EBBA) , reageert: "Veronique en haar team hebben een groot gedeelte van het werk al gedaan in de afgelopen maanden, des te spijtiger dat ze zich op dit moment terug moet trekken. Namens de EBBA dank ik haar voor al haar werk en we wensen haar een spoedig herstel". EBBA bestuurslid Paul Hindmarsh vult aan: "We danken het Zwitserse team voor de snelle actie ten aanzien van de vervanging van Veronique. Bertrand's reputatie als een uitstekend musicus is overbekend. We kijken uit naar het eerste concert van de Europese Jeugdbrassband op 24 april."

Nederlandse inbreng
Zoals al in een eerder bericht van CUBrass is gemeld spelen in de Europese Jeugdbrassband drie Nederlandse muzikanten mee: Rutger Mollema op sopraan cornet, Lianne Postma op bes cornet en Stefan van der Wilt op euphonium.