EBK Try-out Weekend 20 en 21 april in Utrecht

Laatste update om 18:19 op Thursday, 4 April

In de aanloop naar de Europese Brassband Kampioenschappen in Montreux is in het weekend van 20 en 21 april de EBK-tryout in het ZIHIMC Theater Zuilen in Utrecht.

Willebroek en Amersfoort
Op zaterdagavond 20 april speelt de Belgisch kampioen Brassband Willebroek. De Belgen laten uiteraard de twee werken horen die zij op 26 en 27 april moeten uitvoeren in Zwitserland. Dat is uiteraard het verplichte werk "Dear Cassandra" (Concerto for Brass Band No. 14) van Ludovic Neurohr.

Brassband Amersfoort neemt het andere deel van het programma voor haar rekening. De 1e divisionist heeft een afwisselend programma samengesteld met onder meer de Nederlandse première van het tromboneconcert Radio City van Peter Graham, Nordic Polska, Seal Lullaby, Lorne Barry's Credo en Le Tricot Rouge van Wilfred Heaton. De Amersfoorters kijken erg uit naar de samenwerking met Willebroek. Ze vinden het een eer om als 'regionale gastheer' deze kampioensband te ontvangen.

PBG en Schoonhoven
Op zondagmiddag 21 april speelt de Nederlands kampioen Provinciale Brassband Groningen. Ook zij spelen uiteraard hun EBK-werken. Brassband Schoonhoven vergezelt de Groningers. De Schoonhovenaren hebben gekozen voor mooie werken als Prelude for a Hero van Joop van DijkLady Stewart's Air en Windows of the World van Peter Graham, maar ook meer substantiele werken als Spectrum van Gilbert Vinter en het Timpany Concerto No 1 'The Olympian' van James Oliverio.

De concerten zijn zaterdag om 20:00 uur en zondag om 15:30 uur in het ZIMIHC Theater Zuilen in Utrecht.