Juryleden voor komende NBK bekend gemaakt

Laatste update om 20:45 op Thursday, 28 March

Hoewel de kampioenschappen van 2019 nog meer dan een half jaar weg zijn, zijn de voorbereidingen al weer in volle gang. Als eerste nieuws komt de samenstelling van de juryteams nu naar buiten. 
De juryleden voor de 39e editie zijn: Sheona Wade-White (VK), Patrik Randefalk (Noorwegen), Kevin Houben (België), Arsène Duc (Zwitserland), Steven Mead (VK) en Tijmen Botma (Nederland).

Net als voorgaande jaren zijn de juryteams die op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober aanstaande de brassbands op hun prestaties zullen beoordelen dit jaar weer internationaal samengesteld.

De jurysamenstelling voor de 4e, 3e en 2e divisie: Sheona Wade-White (VK), Patrik Randefalk (Noorwegen) en Kevin Houben (België).
Net als vorig jaar maakt Sheona Wade-White, voormalig topsoliste op althoorn bij o.a. de beroemde Yorkshire Building en Brighouse & Rastrick bands, deel uit van het juryteam in de 4e, 3e en 2e divisie. De uit Noorwegen afkomstige Patrik Randefalk was tot 2016 o.a. euphoniumsolist bij de Eikanger-Bjorsvik Musiklag. Naast het doceren en dirigeren legt hij zich momenteel met name toe op de ontwikkeling van hulpmiddelen om het koperblazen te vergemakkelijken. De Belg Kevin Houben is het derde jurylid van dit team. Houben is, naast een bekend componist, onder andere ook dirigent van de Koninklijke Harmonie van Peer die afgelopen maart Belgisch kampioen is geworden.

Jurysamenstelling 1e en Kampioensdivisie: Arsène Duc (Zwitserland), Steven Mead (VK) en Tijmen Botma (Nederland).
Arsène Duc was in de vorige editie van de NBK jurylid in de 1e en de Kampioensdivisie. Hij is momenteel dirigent van de Valaisia Brass Band. Een andere gerenommeerde naam uit de brassbandwereld is Steven Mead, hij is één van de succesvolste euphoniumsolisten en docenten ter wereld. Mead was tijdens de allereerste NBK in Tivoli/Vredenburg in 2014 gastsolist. Tijmen Botma, dirigent van onder andere de Koninklijke Militaire Kapel en docent Hafabra-directie aan het conservatorium in Groningen, complementeert het drietal.

Begin mei worden de verplichte werken voor de 39e editie bekend.