200 jaar Militaire Muziek gevierd op Nationale Taptoe 27 - 29 september

Laatste update om 09:05 op Friday, 22 March

Tijdens de Nationale Taptoe 2019 op 27, 28 en 29 september zal worden herdacht dat de Militaire Muziekkorpsen 200 jaar geleden bij koning Willem I het levenslicht zagen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de slag om Arnhem, in 2019 75 jaar geleden. De solo trombonist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO), Jörgen van Rijen, zal tijdens de taptoe optreden als solist.

Alle Nederlandse militaire orkesten zullen optreden tijdens de Taptoe. Daarnaast zullen de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, het Nederlands Politie Orkest, de Republic of Korea Traditional Army Band uit Zuid Korea, en zo'n 50 pipes en drums voor het voetlicht treden.

Jörgen van Rijen
Jörgen van Rijen is naast solo trombonist van het KCO een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Hij studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel (met het eindcijfer 10 "summa cum laude") en bij Michel Bequet aan het Conservatorium van Lyon waar hij ook barok-trombone studeerde bij Daniel Lassalle. Jörgen van Rijen is ambassadeur van Courtois trombones.

data: 27, 28 en 29 september 2019

plaats: AHOY Rotterdam 

Kaarten vanaf 20 euro via hier