Componist John Blanken brengt methode Blaas je blij! uit.

Laatste update om 12:07 op Sunday, 10 March

Velen hebben ooit voor het eerst een blaasinstrument vastgehouden. De eerste tonen kwamen er uit en bij een aantal was de passie geboren. Voor anderen was het veel lastiger om een leuke hobby over te houden aan het spelen van een blaasinstrument. Een goede docent, maar zeker ook een prettige methode kunnen daarbij het verschil maken.

Ritmisch vooruitstrevend 
Componist John Blanken vertelt over zijn passie en nieuwste werk: “Ik liep al enige tijd rond met het idee een methode voor blazers te schrijven en dat is Blaas je blij! geworden. Het eerste deel is net klaar en bevat 88 originele oefeningen voor de beginnende blazer. De eerste oefeningen zijn eenvoudige oefeningen waarbij de leerlingen spelenderwijs al heel veel dingen leren. Ook heel geschikt om te gebruiken in het primair onderwijs. Ritmisch is de methode een stuk vooruitstrevender dan andere methodes en dat geldt ook voor de volgorde waarin het notenmateriaal wordt aangeboden."

Samen met blaasorkesten
"Bij het maken stond ik voor een aantal belangrijke keuzes. Zo heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen de uitleg minimaal in het boek te zetten; naar mijn mening is een goede docent onontbeerlijk. Bekende liedjes als Mieke heeft een lammetje staan niet in dit boek. Veel kinderen kennen de liedjes niet die docenten als 'bekend' veronderstellen en bovendien staan ze voldoende in andere boeken."

Het boek kan gebruikt worden als groepsmethode maar ook individueel. Verder zullen begeleidingspartijen verschijnen voor blaasorkest zodat de leerlingen samen met een orkest stukken kunnen laten horen.

Blaas je blij! is voor verschillende blaasinstrumenten te bestellen bij Tower Editions via www.towereditions.com