Schrijf je in voor de Tromboneworkshop bij Apollo Domburg

Laatste update om 14:49 op Saturday, 9 March

Tromboneworkshop
Ooit al eens de 3 motetten van Anton Bruckner willen spelen met een trombone ensemble? Dat kan nu bij Apollo Domburg. 
Zaterdagmiddag 6 april 2019 worden onder begeleiding van trombonist Jurgen van Oostenbrugge de 3 motetten van Bruckner ingestudeerd in een repetitie van 16.00 - 17.45 uur.

’s Avonds zal, tijdens de jaarlijkse uitvoering van Brassband Apollo, het werk door het eenmalig samengestelde ensemble worden uitgevoerd. Het thema van de uitvoering is niet verwonderlijk De Trombone.
Een werk van Anton Bruckner mag bij dit thema natuurlijk niet ontbreken. Jurgen en de band hopen dan ook dat voldoende trombonisten zich aanmelden zodat de 3 motetten van Bruckner een mooie uitvoering kunnen krijgen. Wacht niet langer en meld je uiterlijk 23 maart aan via info@apollodomburg.nl. (kosten € 10,00 per deelname) 
Na je aanmelding krijg je de muziek gemaild. Verwacht wordt dat je de partijen thuis al instudeert. Moeilijkheidsgraag niveau C diploma) Hier alvast een Luisterfragment 

Jurgen van Oostenbrugge gastsolist
Tijdens het concert zal Jurgen van Oostenbrugge optreden als gastsolist. Jurgen is momenteel trombonist bij het Zeeuws Orkest en het TY Kamerorkest. In de brassbandwereld kennen we hem als solotrombonist van Brassband Rijnmond. Hij speelt regelmatig als remplaçant bij diverse orkesten, zoals de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso", het Residentie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Verder speelde Jurgen met het Jeugdorkest Nederland en de Europese Jeugd Brassband. Ook verzorgt hij regelmatig concerten met het Dutch Trombone Ensemble en The New Orpheans. In augustus 2014 werkte Jurgen nog mee aan de grote muziektheater productie O die Zee welke werd opgevoerd bij Fort Rammekens. Naast zijn  werkzaamheden als trombonist is Jurgen ook actief als arrangeur. 

Tijdens het concert van Apollo zal Jurgen een 4-tal solowerken spelen waarvan enkele begeleid worden door de brassband. Ook de trombonesectie van Apollo wordt in de schijnwerpers gezet tijdens het spelen van het alom bekende 76 Trombones  en zal een van de trombonisten soleren in “Just a Closer Walk”. 

De jaarlijkse uitvoering wordt gegeven in de grote zaal van Schuttershof Domburg en begint 6 april om 20.00 uur.