Einde aan samenwerking tussen dirigent Erik van de Kolk en Brassband Rijnmond

Laatste update om 08:40 op Saturday, 9 March

Na bijna tien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen dirigent Erik van de Kolk en Brassband Rijnmond. De band betreurt de keuze van haar maestro, maar respecteert deze.

Erik van de Kolk startte in 2009 als dirigent bij Brassband Rijnmond. Met zijn vakmanschap, enthousiasme en betrokkenheid heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de band en aan het speelplezier van de muzikanten. Hoogtepunten waren het behalen van de titel op de Dutch Open Championchips in 2015 en 2016 en op de French Open in Amboise in 2014. Bij dat laatste evenement won Brassband Rijnmond naast de concertwedstrijd ook de marswedstrijd en werd op dezelfde dag een uitgebreid en succesvol galaconcert verzorgd. Daarnaast zijn er natuurlijk diverse prachtige uitvoeringen tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Onder leiding van Erik werden veel bijzondere concerten gegeven. De uitstraling van de eigen Brass Connections-concerten is flink gegroeid waarbij het concertbezoek de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Daarnaast was er het bijzondere optreden met Micheline van Hautem (Brel & Brass), het duo-concert met brassband Hauts-de-France en de vele fantastische kerstconcerten in Maasland,

De band is trots op de internationale carrierre die haar dirigent inmiddels heeft opgebouwd. Van het winnen van de dirigentenwedstrijd op de EBK, tot gastdirecties in Noorwegen en Frankrijk en zijn aanstelling bij de zuiderburen van de Noordlimburgse Brassband.

De komende periode gaan dirigent en band zich focussen op een fraaie epiloog met de concerten en evenementen die aanstaande zijn. Parallel daaraan start de band een traject om een opvolger voor Erik te vinden.