Nieuw in Nederland! Slow Melody Contest

Laatste update om 16:41 op Monday, 4 March

In de Engelse brassbandcultuur is het al een oude traditie. Jong & oud doet daar jaarlijks mee aan verschillende solistenconcoursen. Het Gouden Spiker Festival voegt op zondag 14 april 2019 eenmalig een solistenconcours toe aan haar programmering in de vorm van een 'Slow Melody Contest'.

Wat is een Slow Melody Contest?
De naam zegt het al, de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. Dus geen snelle passages, cadenza’s, variaties of ander technisch geneuzel die in een solo kunnen voorkomen. De Slow Melody Contest is het uitgelezen evenement om je voordracht te presenteren. Voorbeelden van een slow melody muziekstuk kunnen zijn:

♪ The Lost Chord 
♪ The Holy City
♪ Rusalka’s Song To The Moon
♪ The Flower Song 
♪ Abide With Me

Solo te spannend? 
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven. Gewoon doen dus! 

Begeleiding
We hebben een toffe pianiste geregeld die je kan begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist(e) mee te nemen. Geef dit dan wel aan bij je opgave.

Jurylid
Arfon Owen, de solo-althoorn van Stavanger brassband uit Noorwegen, heeft de eer om deze eerste Slow Melody Contest te jureren. 

Geen verliezers
Zoals je gewend bent van het Gouden Spiker Festival, kennen wij geen verliezers bij onze wedstrijden. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de winnaars bekend gemaakt tijdens de ‘Slow Melody Contest’.

Deelnemersklassen
De wedstrijd wordt onderverdeeld in verschillende klassen. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryverslag en kiest uit elke klasse een winnaar.

Klasse

Leeftijd

Klasse 1 t/m 8 jaar
Klasse 2 9 t/m 12 jaar
Klasse 3 12 t/m 15 jaar
Klasse 4 16 t/m 50 jaar
Klasse 5 Veteranen (50 +)

Geef je op!
Ben je net als ons enthousiast geworden, geef je dan op voor 31 maart. Dit kan via de website van het Gouden Spiker Festival. De kosten voor deelname zijn € 10,- per persoon.