Blow by WMC Kerkrade

Laatste update om 10:12 op Friday, 22 February

BLOW by WMC Kerkrade opent op donderdag 4 juli in stijl met een Concert der Kampioenen! Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel, Brassband Willebroek en Cadenza Twello pakten tijdens WMC 2017 de titel en komen nu voor een uniek concert weer naar Kerkrade. Deze winnaars zijn tijdens dit 'concert der kampioenen' te beluisteren. 

Het slagwerkensemble van Cadenza Twello verzorgt de aftrap. Het uitmuntende optreden van het ensemble werd tijdens WMC 2017 nog beoordeeld met het uitzonderlijk hoge puntentotaal van 97,16 punten. ‘Een ongekend spektakel en een must see voor iedere muziekliefhebber’, aldus Henk Smit, eindverantwoordelijke voor de percussiewedstrijden bij WMC.

Na een kort changement volgt er een concert van de kampioen in de concertdivisie fanfarewedstrijden: Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel. De laatste 25 jaar ontpopte het Belgische fanfareorkest zich tot een van de toonaangevende naam in de blaasmuziekwereld.

Na de pauze is het slotwoord aan niemand minder dan Brassband Willebroek. De door Frans Violet in 1979 opgerichte band won 3 keer de Europese titel en kroonde zich in 2017 tot WMC Wereldkampioen. ‘Het belooft een ongelofelijk bijzondere avond, met een optreden van de top van maar liefst drie disciplines in één concert’ aldus Björn Bus, overall artistiek leider van WMC.

 

Tickets, klik HIER