Directie Workshop

Laatste update om 08:52 op Monday, 11 February

Is je droom voor een orkest te staan of wil je jezelf verbeteren als dirigent of wil je eens ervaren hoe het is om een echte brassband te dirigeren? Aarzel dan niet en schrijf je in voor de directie workshop gegeven door Kevin Houben!

Tijdens deze workshop komen verschillende onderwerpen aan bod, welke ter plekke aangeleerd en geoefend zullen worden. Deze dag bestaat uit een theoretisch en een praktisch luik waarbij je als dirigent de leiding zal nemen over Brassband ‘De Grensbewoners’ Smeermaas.
Enkele onderwerpen die behandeld zullen worden tijdens deze workshop zijn het tikpunt, verschillende maatsoorten dirigeren, inzetten aangeven en dyamiek aangeven. Ook het sociale aspect van het dirigentschap komt aan bod. Na afloop van je dirigeersessie ontvang je beeldmateriaal van jouw dirigeersessie met Kevin Houben.

Play-In
(19 mei 2019) 
Deze  jaarlijkse play-in is open voor alle koperblazers (inclusief Franse hoorn) en slagwerkers. De deelnemers zullen meegenomen worden worden in de boeiende wereld van de brassbandmuziek. Iedereen kan en mag deelnemen aan deze play-in: ben je 5 of 85 jaar oud, speel je 1 of 50 jaar muziek? 

Deze dag zal beginnen met een lekker kopje koffie of thee om de eerste sociale stappen binnen het nieuw gevormde orkest te zetten. Hierna begin je aan een leuke, gezellige en bovenal leerzame dag onder leiding van Kevin Houben. De repetities worden afgewisseld met de nodige pauzes waarin eten en drinken voorzien zijn.
Wat je deze dag als orkest repeteert, zal je ’s avonds kunnen laten horen aan je familie, vrienden en kennissen in een groot concert waar je samen met de brassband van Smeermaas het podium deelt.

De partijen worden aan jou bezorgd in de toonaard én sleutel zoals je dat wenst; voor Franse hoorns zullen wij de partijen dus transponeren. Om dit alles in goede banen te kunnen leiden en jou in de beste omstandigheden te kunnen laten deelnemen, is het dan ook van groot belang dat je deze belangrijke informatie bezorgt via het inschrijfformulier.

Brassband ‘De Grensbewoners’ Smeermaas kijkt er om uit jou te mogen verwelkomen tijdens deze prachtige, leerrijke en muzikale dag!

Concert Brass Lanaken
(19 mei 2019)
Brassband 'De Grensbewoners' Smeermaas is helemaal overtuigd dat ook dit jaar weer een zeer mooi programma wordyt aangeboden.
Onder leiding van de eigen dirigent, Danny Aerden, en samen met gastdirigent Kevin Houben, kun je een paar prachtige muzikale uren verwachten! Ook het play-in orkest o.l.v. Kevin Houben zal tijdens het avondconcert tonen wat er tijdens een dag van aangenaam repeteren kan verwezenlijkt worden. Tijdens dit concert zal Dominique Steins ook op bastrombone aantreden.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen bij alle leden van de band of u kan een email sturen, met vermelding van het aantal kaarten dat u nodig hebt, naar info@brassbandsmeermaas.be