Instrumenten gestolen bij ramkraak Adams in Lummen

Laatste update om 17:43 op Tuesday, 29 January

Bij de Belgische vestiging van muziekwinkel Adams uit Ittervoort hebben ramkrakers zondag voor zo'n 40.000 euro aan muziekinstrumenten gestolen. "En de schade aan de winkel is nog vele malen groter. Drie grote vitrines aan de zijkant liggen helemaal in puin", vertelt Rudi Jongen van de Adams-vestiging in Lummen aan 1Limburg.

Tweedehands
Drie gemaskerde mannen reden met een gestolen bestelbus op de winkel in. De etalage is verwoest. Eenmaal binnen gingen de daders selectief te werk. "Bijna alle gebruikte instrumenten zijn gestolen. We zijn wel goed verzekerd, " zegt Jongen. "Maar het is allemaal wel een heel gedoe. De brandweer is langs geweest om alles dicht te timmeren."

De winkel van Adams krijgt hulp van het moederbedrijf in Ittervoort. "Een deel van hun voorraad komt nu deze kant op, zodat we hier voor de klanten wel nog wat in de winkel hebben liggen."

Een jaar geleden sloegen inbrekers ook al toe bij de Lummense vestiging van Adams. Ook het moederbedrijf zelf werd al vaker door criminelen bezocht. Zowel in 2012 en in 2016 werden daar bij ramkraken instrumenten gestolen.

Bron: 1Limburg