Orkest op Maat

Laatste update om 14:01 op Thursday, 24 January

Amateurmuzikanten samenbrengen:
Aan het woord is Jan Willem Dekker:  "Ik liep al een tijdje rond met het idee om amateurmuzikanten samen te brengen in een groot orkest. En dan ook echt met de amateurmusici uit de gehele provincie. Hij is bekend in het (muziek) verenigingsleven en met schoolprojecten en ziet dit dan ook als een extra uitdaging voor de muzikanten, naast hun eigen lokale muziekvereniging."

Samen muziekmaken is fantastisch:
“Het samen muziek maken is gewoon fantastisch. Iedereen met minimaal diploma b of gelijkwaardige muzikale ervaring kan zich inschrijven.” aldus Jaap Musschenga. Hij is de dirigent en muzikaal begeleider van het orkest. “Er is bewust gekozen voor een fanfareorkest. In de provincie Groningen hebben de meeste verenigingen een soort van fanfare bezetting. In samenwerking met bekende componisten zoals bijvoorbeeld Jacob de Haan zullen we na het inschrijven van de muzikanten de muziekstukken toezenden zodat ze ze thuis in kunnen studeren.”

“In de aanloop naar het concert hebben we nog een repetitiemoment. We hebben een website gelanceerd: www.orkestopmaat.nl met diverse informatie en waar je je tevens kunt aanmelden voor de nieuwsbrief”, Aldus Kruize. Hij is de webmaster bij het project. “Ik ben bezig om medio februari de aanmeldingen via de website te laten verlopen, zodat iedere muzikant zijn plaats kan zien in het orkest. Zo weet je ook bij voldoende opgave dat je je niet meer kunt aanmelden. Dekker heeft vorig jaar contact met ons opgezocht en gevraagd wat we van het project vonden. Wij zagen het direct zitten omdat het zo uniek is. Zoals we hebben uitgezocht is er nergens in de provincie een groot projectorkest van wat wij willen opzetten. Het project loopt via een stichting en heeft geen winstoogmerk.”

Het trio is nog op zoek naar bedrijven of mensen die het project met een financiële bijdrage een warm hart toedragen. De intentie is om minimaal eens per jaar een concert te verzorgen en een tour te maken langs de Groninger theaters en uiteraard met een Groninger artiest.

Het eerste optreden met Alex Vissering is op zaterdag 29 juni 2019 in Theater de Klinker in Winschoten. Voor meer algemene informatie ga naar www.orkestopmaat.nl