Nieuwjaarsconcert PBG

Laatste update om 17:10 op Tuesday, 22 January

Nationaal kampioen, Provinciale Brassband Groningen, houdt ook dit jaar haar traditionele nieuwjaarsconcert. Met een samengesteld programma voor brass én zang wordt dit ook nog ondersteund door visuals en effecten waardoor alles nog intenser kan worden beleefd.

Vele composities komen voorbij tijdens het concert: van Paul Lovatt-Cooper (Vitae Aeternum), Pete Meechan (Song of Hope) tot arrangementen van Louis Neefs (From a distance, Think en Last Dance - met soliste Erica Yong) naar de door Jasper Staps gearrangeerde Nederlandse Medley.   

Erica Yong
Erica Yong (Amsterdam, 20 juli 1969) begint vanuit haar woonplaats Hoorn op 15-jarige leeftijd haar zangcarrière.​ Na de Havo studeert ze lichte muziek aan het conservatorium. De zangeres vertolkt in 1994 in Wenen een hoofdrol in de musical The Sound Of Motown. Ze doet een internationale tournee met onder andere de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. Yong schittert in 2012 tot en met 2015 in de Dinnershow 21 ON AIR van RTL. In 2015 toert Erica met Joke Bruijs, Jaques Herb, Jacques d'Ancona en Charly Luske door het land met de voorstelling Later is Nu. In 2016 staat zij weer in de theaters met de voorstelling Songs in the Key of Life met o.a Sabrina Starke en Ricardo Burgrust.

Provinciale Brassband Groningen:
De Provinciale Brassband Groningen (PBG) is opgericht op 19 januari 1980 te Groningen. Doel was destijds om talentvolle muzikanten in de provincie Groningen de mogelijkheid te bieden om op een zo hoog mogelijk niveau brassbandmuziek te maken. Sinds 1986 acteert de band in de hoogste landelijke afdelingen, waaronder de kampioensdivisie van de Nederlandse Brassbandkampioenschappen. Op 27 oktober vorig jaar werd PBG Nederlands kampioen in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.


Wanneer: zaterdag 26 januari 2019
Waar: Leek, Lindensteinlaan 1, De Hoeksteen
Aanvang: 20:00 uur
Kaarten: voorverkoop@pbg.nu